Generasjonsslaget – femte serierunde

Før sesongen begynte lanserte vi generasjonsslaget, en konkurranse mellom Eliteseriens eldste og yngste spillere. I fantasyform. Nå som vi nærmer oss serierunde fem begynner det å danne seg et bilde, og det bildet ser ganske dystert ut for gamlekara.

Her er tabellen i vår head-to-head-liga. For de uinvidde fungerer dette slik at lagene spiller “kamp” mot hverandre hver uke, og vinneren avgjøres av hvem som har flest fantasy-poeng. Som så ofte ellers er det tre poeng for seier, ett for uavgjort og null for tap. “Vanlige” fantasy-poeng er tiebreaker.

En ganske tydelig tabell

Som dere ser har ikke gutta over tredve fått flest poeng i en eneste runde! Vi tror dette skyldes mangelen på gode, solide spisser over 30 i Eliteserien. Som dere kan se har byttene som er foretatt så langt fokusert på spissplassene, uten at det har brakt mye bra med seg. Faktisk er det kun Oliver Occean som er pålitelig.

Gamlisbytter

Nå står vi med en spissrekke bestående av Moa, Orlov og Occean. Og selv om de ikke får all verdens av minutter er de faktisk de tre spissene over 30 med flest spilleminutter, så vi ser ikke at vi har så mange valg. Om noen har lure forslag, så tips oss gjerne!

Unggutta har prestert respektabelt så langt. Etter fire runder er U21-laget såvidt inne blant de 15 % beste fantasylagene. Det er slett ikke verst for et lag der alle er født etter Lillehammer-OL! Det er spesielt tre spillere som har utmerka seg så langt, og det er kanskje ikke noen overraskelse at U21s største poengsankere er Anders Trondsen, Ibrahim Shuaibu og Sander Svendsen. De er alle tre blant de ti spillerne med flest poeng, og det er bare Ohi som har flere poeng enn Lillehammers store sønn så langt:

topp 10 runde 4

Topp 10 har foreløpig forholdsvis lav gjennomsnittsalder

Det er langt flere å velge blant til U21-laget enn til FC Gamlehjemmet. I vårt exceldokument (ja, vi er nørds) har vi registrert drøyt 50 spillere som har fylt 30, og rundt 130 spillere som er født etter 1. januar 1995. Utfordringa for U21-laget er derfor ikke mangel på spillere, men snarere mangel på spillere som er garantert fast plass i startoppstillinga. Dette er mildt sagt ikke akkurat noen overraskelse, og vi må nesten tilgi unggutta litt varierende prestasjoner.

Det svakeste leddet i U21-laget har i de første fire rundene vært forsvaret. Forsvarsrekka vi har i dag har til sammen plukka 53 poeng på de første fire kampene, og 21 av disse poengene kom på Utvik og Ryerson i runde 2. Det finnes et par interessante muligheter for bytter her, det store spørsmålet er hvem vi kan stole på når det gjelder fast plass i startoppstillinga. Stian Gregersen har spilt 90 minutter i samtlige kamper for Molde så langt, og har hele 24 poeng (nest best i Molde, bare slått av Svendsen). Stabæks Jeppe Moe virker også å være rimelig bankers, og har 17 poeng. Gersbach (14 poeng) har også fått mye spilletid i Rosenborg så langt, og kan gi oss en vei inn i et RBK-forsvar som vi mistenker kan gi oss en del clean sheets.

Her er lagene før byttene er gjort til runde 5. Hvem bør inn? Hvem skal ut? Hvilke spillere bør vi følge med på i tida framover? Hjelp oss i kommentarfeltet!

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s