Eliteserien 2017

Endelig er dagen her! Verdens Beste Eliteserien™ (vi øver oss på å ikke si Tippeligaen) er i gang igjen! Fotball er som alle veit best på stadion, og selv om landslaget er så som så om dagen, kan vi alltid stole på at Eliteserien leverer.  Og for en sesong vi har foran oss! Rekdal som kommentator. Ronny Deila er tilbake i norsk fotball. Lord Bendtner. Kristiansund Ballklubb (KBK) skal spille i Eliteserien for første gang.

Tradisjonen tro, må vi jo legge hodet på blokka og komme med våre spådommer for årets sesong. Tradisjonen tro kommer vi sannsynligvis til å bomme en del i år også.

 1. Rosenborg
 2. Odd
 3. Molde
 4. Godset
 5. VIF
 6. Brann
 7. Sarpsborg 08
 8. Haugesund
 9. Tromsø
 10. Lillestrøm
 11. Viking
 12. Aalesund
 13. Sogndal
 14. Kristiansund
 15. Stabæk
 16. Sandefjord

Når det gjelder førsteplassen, var det lite diskusjon i Direktoratet denne gangen. Vi sliter med å se hvem som skal kunne utfordre Rosenborg. Vi har trua på ODD i år, og tipper at de blir trøndernes største konkurrent.

Videre var det verre. På 3. og 4. plass sto vi mellom Molde og Strømsgodset. Molde har enkelte veldig gode spillere og en forholdsvis brei tropp, mens Godset kanskje er litt på hell. Laget fra Drammen tippes all over the place av ekspertene, med henholdsvis 2. plass hos Aftenposten og 7. plass hos VG. Det er jo en grunn til at vi kaller Eliteserien bingoligaen. Magefølelsen gjør at vi ender med å sette Molde over Strømsgodset.

Deretter sto vi mellom Vålerenga og Brann. Her er Direktoratet fantastisk lite nøytrale, i og med at vi begge to er Vålerengasupportere. Brann gjorde det eksepsjonelt bra i fjor, men vi tror lufta nå har gått litt ut av ballongen. Vålerenga har vært skarpe i oppkjøringa, og Ronny Deila har brakt håp og optimisme til klubben. Vi er litt redde for å bli skuffa her, men vi velger å tippe at Oslo slår Bergen i år.

Det største stridstemaet i Direktoratet har vært midten av tabellen, og da spesielt plasseringene av Sarpsborg, Haugesund og Tromsø. Vi endte til slutt med at Sarpsborg er laget vi syns ser sterkest ut (dessuten har de to lillehammeringer i troppen, noe som gjør at lokalpatrioten våkner hos Direktoratets distriktsalibi). Samtidig tror vi det blir svært tungt for Tromsø å ende på øvre halvdel av tabellen, selv om de har en del talentfulle spillere i årets stall.

Når det gjelder nedrykksstriden, har vi latt oss sjarmere av debutantene fra Kristiansund. Magefølelsen sier at de kanskje kan klare å holde seg unna direkte nedrykk ved hjelp av voldsom motivasjon og en veldig god spiss. Stabæk har på sin side et veldig ungt lag, og går litt på tomgang. Det er mulig vi lar hjertet styre litt mer enn knollen akkurat her, men vi satser på at Stabæk slår følge med Sandefjord ned til OBOS, mens KBK kjemper seg til kvalikplass.

Hva tror dere? Har vi driti oss ut her, eller er vi innafor? Hva har dere tippa selv? Si fra i kommentarfeltet!

Advertisements

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s