Julebøker til fotballidioten

Det har vært unormalt stille her på Direktoratet i det siste. Det beklager vi. Vi begynner å gjøre det godt igjen her med noen tips. Hvis dere er som oss, så kan det tenkes dere er seint ute med både julegaver og ønskelister. så vi har noen anbefalinger som kan gjøre jobben enklere. Siden denne bloggen er ment for nerdene blant oss, har vi bestemt oss for å fokusere på den mest nerdete aktiviteten av dem alle: Lesing.

Under følger fem bøker vi har satt pris på, og som enhver fotballnerd vil elske å finne under treet.

 

1. Jonathan Wilson – Inverting the Pyramid: A history of Football Tactics

Den definitive guiden til fotballformasjonenes utvikling gjennom tidene. Wilson tar oss helt fra den spede begynnelsen, hvor det ble sett på som frøkenaktig å bare angripe med åtte spillere, til italiensk catenaccio med 11 mann bak ballen. På veien er vi innom de fleste store fotballnasjoner, og kanskje får man til og med en liten shoutout til Flo-pasningen.

Wilsons største styrke er at han klarer å skrive underholdende om et relativt tørt tema. Dette er boka for den dedikerte nerden. Ikke en gave for til den halvinteresserte!

2. Franklin Foer – How Soccer Explains the World: An Unlikely Theory of Globalization

How Soccer Explains the World (book cover).jpg

Fotballdirektoratets yndlingsbok! Korrupsjon, krig, religiøs sekterisme og fotball! Boken dekker blant annet Old Firm-rivaleriet, Old Money mot New Money i Italia, og det jødiske superlaget Hakoah Vienna. Denne boka er et absolutt must for alle som er glade i historie og politikk. Merkelig nok er den skrevet av en amerikaner, men vi trenger ikke holde det mot den.

3. Iain Macintosh – Johnny Cook: The Impossible Job

Alt kan ikke være supernerdete og fascinerende. Noe kan faktisk helt greit bare være trivelig og underholdende. Fotballjournalist Iain Macintosh leverer her en kort og trivelig bok om den ultimate underdogen, som plutselig ender opp som manager for et nedrykkstruet lag i Englands øverste divisjon. Dette er en bok som de fleste kan kose seg med (og gjøre ferdig på et par timer), og den elektroniske utgaven koster bare tre pund. Kupp!

4. Lars Tjærnås – Vi har scoret i Marseille

Gjenopplev fotballnorges største øyeblikk fra innsiden! Tjærnås skriver godt nok til at de av oss som husker Sankthansaften 1998 blir tatt med tilbake, og de som ikke var der får følelsen av hvordan alt foregikk. En vakker bok om en vakker, vakker kamp!

5.  Chris Anderson & David Sally – The Numbers Game: Why Everything You Know About Football is Wrong

Da denne boka ble anbefalt var første tanken “Seriøst? En bok om fotballstatistikk? Det høres litt sært ut selv for oss!”.

Men det er det ikke! Dette er en ordentlig artig bok som utfordrer noen velkjente ideer om fotball. Lang eller kort corner? Er det best å score mål eller å unngå å slippe inn?  Og hvordan holdt Wigan seg egentlig i Premier League så lenge? Varmt anbefalt bok, som aldri blir kjedelig. Det eneste negative med denne boka er at du må svare “En bok om fotballstatistikk” hver gang noen spør deg hva du leser.

 

Det var våre tips! Si gjerne fra i kommentarfeltet om du vet om noen gode fotballbøker vi har oversett!

God jul!

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s