Disneylandslaget

Er det en ting vi er glade i her på Fotballdirektoratet så er det koblinger mellom politikk og fotball! Derfor har vi, i anledningen Fremskrittspartiets landsmøte som var nå i helgen, bestemt oss for å sette opp et høyst aktuelt drømmelag. For er det en ting vi er glade i her på Fotballdirektoratet, så er det å sette opp drømmelag!

Men husk at den enes drøm fort kan være den andres mareritt! Dagens drømmelag er en hyllest til flerkultur og det fargerike fellesskap! Dagens drømmelag er Christian Tybring-Gjeddes mareritt! Vi presenterer herved: Disneylandslaget! (For de som ikke tar referansen, les (denne kronikken)

For at det ikke skal gå helt over styr har vi valgt å sette opp laget i en urnorsk, tradisjonell 4-4-2.

germany_1

Tysklands VM-lag, uten innvandring

 

Som burvokter har vi valgt:

Steven Mandanda

Født i Kinshasa på den tiden da Kongo fortsett het Zaire. Til daglig er Mandanda kaptein på Marseille i League 1, og han er rett og slett en bånnsolid målvakt. Steven har valgt å spille for Frankrike, og selv om han er født i Kongo, hvor hans lillebror også spiller keeper!

 

Foran Mandanda finner vi en svært habil forsvarsfirer.

Venstrebacken bekles av David Alaba. Bayern Munchen-spilleren er født i østerrike av en filipinsk mor og en far som både er nigeriansk stammeprins og DJ. Som om ikke det var nok er familien pinsevenner, og Alaba er atpåtil verdens beste venstreback. Dessuten betyr mellomnavnet hans Olatokunbo noe i retning “rikdom som kommer fra et fremmed land”, og det passer jo ganske bra for hele dette laget!

På motsatt kant skal senegalesisk-franske Bacary Sagna få fritt spillerom. Arsenal- og Manchester City-veteranen er noe så skummelt som muslimsk mann med innvandrerbakgrunn av utenlandsk opprinnelse, og gir nødvendig rutine i den bakre fireren. Selv om vi egentlig mener han skulle vært utvist for den sveisen.

Rutine får vi også av midtstopper Vincent Kompany. Selv om den belgiske giganten ikke har hatt noen stor sesong for City i år er det ingen hemmelighet at han er en av våre absolutte favorittspillere her i direktoratet. Vincent har kongolesisk far og belgisk mor, og er gift og har barn med en engelsk kvinne. Han er dessuten mer awesome enn noen som talte på Fremskrittspartiets landsmøte i helgen!

Den siste plassen i forsvaret går til Jérôme Boateng. Nå tror vi jo ikke at Christian Tybring-Gjedde i utgangspunktet er veldig skeptisk til tyskere, men kanskje han kan gjøre et unntak for en ghanesisk-tysk stopperkjempe hvis bror spiller for Ghanas landslag!

 

På midtbanen er det Nigel De Jong som skal ha det defensive ansvaret. Nigel er nederlender av surinamsk (surinamisk? Surreal?) avstamning. Han er dessuten spesialist på å slippe unna røde kort. Selv om han i 2013 ble nevnt på El Gol Digitals liste over verdens skitneste fotballspillere har han bare fått et eneste rødt kort i karrieren, og det kom etter to gule! For  nerdene kan vi anbefale artikkelen The influence of Suriname on Holland’s great teams.

På midtbanen får han selskap av Paul Pogba. Blant de unge og lovende er det få som er fullt så unge og lovende som Paul. Pogba er født i Frankrike, men begge hans foreldre er fra Guinea i Afrika. Akkurat nå sliter han med skade, men før du vet ordet av det er mannen som ble kåret til Brasil-VMs beste unge spiller tilbake, og da spiller han for oss!

På venstrekanten har vi plassert Franck Ribéry. Han er jo for så vidt skummel nok fra før av, men enkelte vil kanskje stille seg ekstra skeptiske til ham. Han er nemlig konvertitt, og fant Islam i voksen alder.

På motsatt side finner vi en mann som er like… eh… uskummel som Ribéry er skummel. Raheem Sterling har fått mest oppmerksomhet for sine kontraktsforhandlinger i det siste, men vi syns unggutten, som er født på Jamaica, helt klart fortjener en plass på dette laget!

 

Frankrike er godt representert i dette laget, og spissplassen er intet unntak! På topp spiller Karim Benzema. Benzema har algerisk opphav, og er troende muslim. Han faster under Ramadan, så vi må være litt forsiktige med kampoppsettet. Men siden vi ikke har noe kampoppsett burde dette gå greit. Dessuten trenger ikke Karim bære målscoringsbyrden alene.

Sammen med ham spiller nemlig Zlatan Ibrahimović! Selve kroneksempelet på innvandrerdrømmen! Han har en far som er muslimsk bosnier og en mor som er katolsk kroat, og er vokst opp i vår egen bakgård, Sverige. Og ikke bare har han vokst opp i Sverige, han har vokst opp i Malmø. Og ikke bare er han fra Malmø, han er fra selveste beryktede og überskumle Rosengård!

Disneylandslaget

 

Dette er LITT AV ET LAG! Vi tør påstå at våre landslagsspillere er en berikelse for de landslagene de vanligvis spiller for, og at deres hjemland har tjent voldsomt fotballmessig på innvandring. Og vi vil driste oss til å påstå at dette laget – sammen med dets tiltenkte trenerteam bestående av Zinedine Zidane og Clarence Seedorf – hadde bevist en gang for alle at flerkultur funker!

Det er mange som ikke helt nådde opp. Hvem hadde dere hatt med på laget?

 

Advertisements

1 Comment

Filed under Uncategorized

One response to “Disneylandslaget

  1. Herlig, frekk og smart kommentar. Takk 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s