MLS Monday – Sesongstart

Det er under en måned til Verdens Beste Tippeliga™ begynner igjen, og det gleder vi oss selvsagt til. Men i helgen var det avspark i en annen undervurdert liga som står våre hjerter nært, nemlig MLS i USA!

Det så en stund ut til at streikende spillere kunne sette hele sesongen i fare, menførste serierunde er nå gjennomført, og det tegner til å bli en fantastisk sesong. Vi har tidligere gjennomgått hvordan MLS fungerer, og litt om fotballens historie over dammen. Vi ønsker selvsagt at flere skal engasjere seg i amerikansk fotball (høhø), og presenterer i dag derfor tre gode grunner til å se på årets sesong-

mixnycfcUSAUSAUSA

 

1. Det er langt bedre enn du tror.

For oss som er bortskjemte med engelsk, italiensk, tysk og spansk fotball kan det bli lett å rynke på nesa over mindre ligaer. Mange gjør det sågar om vår egen, fantastiske hjemlige liga. Men nivået i MLS er langt høyere enn man skulle tro, og kampene er ofte svært underholdende. Dessuten har publikumsinteressen eksplodert i de siste årene, og stemningen på match er upåklagelig.

I år har dessuten Eurosport sikret seg rettighetene til å vise MLS i Europa, som betyr at det er lettere enn noengang å se MLS.

 

2. Flere gamle helter enn noengang.

Selv om vi selvsagt har forståelse for at noen velger lønna i indisk superliga eller Qatar, så blir vi alltid litt ekstra glade når noen velger å ri inn i solnedagen i Major League Soccer. Årets to nye lag i MLS har hver sin fanesignering i David Villa (NYCFC) og Kaká (Orlando City), og til sommeren kommer også Steven Gerrard til å slutte seg til LA Galaxy. Jozy Altidore har gjort sin retur til Toronto, og har vi riktig flaks får vi kanskje til og med se Frank Lampard spille i NYCFC-skjorta! Hahaha, neida. Det kommer aldri til å skje så lenge han kan bidra til Manchester City. Mer om dette senere, om det er interesse.

 

3. Sterk Norgefaktor i år!

Vi har jo tidligere redegjort for norsk tilknytning ved alle MLS-lagene, men i år er Norgefaktoren mer saftig enn noengang!

Fra før av spilte jo selveste Kongen av Tøyen, Pah Madou Kah i Portland Timbers. Han har gjort overgang til Vancouver Whitecaps, men har blir “erstattet i Timbers av Adam Larsen Kwarasay!

Og Kwarasay er ikke alene om å ta steget fra Tippeligaen til MLS, for selveste Mix Diskerud har gått fra Rosenborg til NYCFC. Mye har blitt skrevet om ham i dag, for i natt scoret han New Yorks aller aller aller første ligamål, etter målgivende pasning fra David Villa.

 

Det er ingenting å nøle etter! Årets MLS-sesong ligger an til å bli den beste i ligaens historie, og du kan fort angre om du ikke blir med på moro!

Advertisements

Leave a comment

Filed under MLS Monday, Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s