Fotballdirektoratets juleguide

Julekveld, åpne gaver, gudstjeneste, allsang, middag, familietid, tre nøtter til Askepott, pepperkakebaking, Disneys jul.

Alle disse har en ting til felles, nemlig at de stjeler verdifull tid som kunne blitt brukt til å se på fotball. Heldigvis er ikke alt håp ute, for vi lever i en vidunderlig tidsalder, der streamingtjenester, iPader, smarttelefoner og knøttsmå, trådløse hodetelefoner gir oss flere muligheter enn noen gang til å kombinere business og pleasure. Det heter seg at av alle uviktige ting i verden er fotball det viktigste, og med det i tankene presenterer vi herved Fotballdirektoratets overlevelsesguide til juletida.

Nissetriksing

22 desember

Bittelillejulaften er med litt godvilje den første dagen med ”jul” i navnet, så vi starter her. Noen har allerede fri, mens for mange er det en vanlig arbeidsdag. Derfor passer det å unnagjøre sine daglige gjøremål til klokken 18:00, for da braker det løs i Italia med Juventus mot Napoli, før Stoke – Chelsea runder av den 17de runden i Premier League klokka 21. Nesten som en helt vanlig mandag, dette. Bortsatt fra at det er ”vennskaps”kamp mellom Irak og Kuwait da. Det kan jo bli moro.

 

Lille julaften

En stille fotballdag, men for dere som ikke føler et overveldende behov til å se på Hilde Hummelvold er det runde i den tyrkiske cupen, samt oppgjør mellom Cowdenbeath og Hearts i skotsk championship. Vi anbefaler vel egentlig å prioritere julebaksten og trepyntinga akkurat i dag, men hvis du virkelig må ha en dose ball er dette en god anledning til å se en favorittkamp i opptak. Er du skikkelig rutinert timer du det så du kan se Grevinnen og Hovmesteren i pausen.

 

Julaften

Full runde i italiensk Serie B! Neida, du skal vel være bra dust for å prioritere dette i dag, men er du av typen som går i kirken på julaften kan du kanskje snike til deg 12:30-kampen mellom Spezia og Virtus på telefonen. Det er lite som tyder på at dette er en kamp som skal få deg til å reise deg i salmebokveltende jubel, så det kan jo være en anledning til å øve på sniktitting. Likevel er nok dette en dag du bør bruke til å bygge opp godviljen hos øvrige familiemedlemmer, for det er nok av snacks å se på senere i ferien!

 

Første juledag

Det er en kamp mellom Derry og Limerick i Irland, men vi erklærer ferie i fotballverdenen, så du kan trygt ta deg fri du også. Bruk dagen til å komme på fornavn med barna dine.

 

Andre juledag

Boxing day! Fotballens julaften! Det er full runde i Premier League og Championship, så gamle tanter og perifere bekjentskaper må pent finne seg i å nedprioriteres. Hvertfall til Arsenal – QPR er ferdig, og den kampen har avspark klokka 18:30. Tidligkampen 13:45 er toppoppgjøret mellom Chelsea og West Ham, og resten av kampene går som vanlig klokka 16.

 

27 desember

Bruk dagen på å komme til hektene etter gårsdagens tette kampprogram. Det er full runde i skotsk Premier League i dag, så du kan spandere på deg å være litt patriotisk. Se Ronny Deilas Celtic spille mot nedrykkskandidat Ross County klokka 16. Ta deg en skitur først.

 

28 desember

Nok en dag med tett program i Premier League. Det er litt overlapp, men Spurs mot Manchester United klokka 13:45, Southampton – Chelsea 15:05 og Newcastle – Everton 17:15 er utstikkerne. Ellers mange kamper klokka 16. Vi holder en knapp på London-derbyet mellom Queens Park Rangers og Crystal Palace. Palace-trener Neil Warnock har vært sjef for begge klubber, og dette kan bli en viktig match i bunnstriden.

 

29 desember

Premier League-runden avsluttes med Liverpool mot Swansea på Anfield klokka 21. Du har også muligheten til å se bunnoppgjøret Fulham – Brighton i Championship, men denne går samtidig. Dette er dagen for å sende resten av familien i kjedelig familieselskap og cashe inn det du har opparbeidet deg av godvilje. Du kan ha godt av fotball i tomt hus etter julas strabaser.

 

30 desember

Derby County spiller mot Leeds i Championship klokka 20:45, og når du har unnagjort handlinga til nyttårsaften har du en super anledning til å oppdatere deg på kvinnenes Bundesliga i dag. Der er det nemlig kamper klokka 18, 19 og 19:30. For spesielt interesserte spiller også AC Milan mot selveste Real Madrid i Dubai denne kvelden, noe som absolutt kan være verdt å få med seg!

Dessuten bør det vel nevnes at norges mest legendariske hockeyoppgjør, Storhamar – Vålerenga, går av stabelen klokka 18:30.

 

Nyttårsaften

Med mindre du virkelig vil se privatlandskamp mellom Qatar og Oman klokka 16 syn vi du skal ta helt fotballfri i dag. Slapp av med venner og/eller familie. Men skulle nachspillet vare og rekke inn i de smale timer kan du hygge deg med oppgjøret mellom Adelaide United og Wellington Phoenix i australsk liga klokka 09:30. Så kan du legge deg.

For øvrig syns vi Qatar bør fratas VM.

 

Første nyttårsdag

Fotballens nyttårsaften! Full runde i Premier League og Championship! Igjen! Det er Stoke mot Manchester United klokka 13:45, og nok et London-derby mellom Spurs og Chelsea 18:30. Resten av kampene går som vanlig klokka 16.

Nå er det forresten ikke så lenge til du skal tilbake på jobb, så vi anbefaler at du står opp så du får sett den australske kampen mellom Western Sydney Wanderers og Central Coast Mariners klokka 09:30. Sånn for døgnrytmens skyld.

 

Andre nyttårsdag

Nå starter FA-cupen! Cardiff møter Colchester 20:45, og siden overgangsvinduet nettopp har åpnet kan dette være siste sjanse til å se Mats Møller Dæhli spille for Vincent Tan. Den andre kampen er mellom MK Dons og Chesterfield, men der har TV2 allerede bestemt resultatet, så se på Cardiff.

facup

Dessuten er det to kamper i walisisk serie klokka 20:30. Heia Prestatyn Town FC!

 

3 januar

FA-cup i dag også. Kanskje ingen enormt spennende oppgjør, men TV-kampene blir uansett Tranmere mot Swansea og West Brom mot Gateshead klokka 16:00. Dessuten er det kamper i La Liga, både klokka 16, 18, 20 og 22, så du kan absolutt bruke dagen til fotball om du ønsker det.

 

4 januar

Siste dag før striskjorta og havrelefsa for de fleste, og da passer det fint med et skikkelig fotballkalas! Masse kamper i FA-cupen i dag også. Vi holder en knapp på Dover – Crystal Palace klokka 14, Manchester City mot den gamle storheten Sheffield Wednesday klokka 16, Manchester Uniteds bortekamp mot Yeovil klokka 16:30, og ikke minst revansjeoppgjøret etter fjorårets finale. Arsenal møter Hull på Emirates klokka 18:30.

Dessuten er det en haug med morsomme kamper i La Liga, som starter med Getafe mot Vallecano klokka 12 og Valencia – Real Madrid klokka 17:00. Så skal sjarmørlaget Eibar i aksjon på bortebane mot Espanyol klokka 19, før kvelden rundes av når David Moyes’ Real Sociedad tar imot Barcelona klokka 21:00.

 

5 januar

Back to work! Men sørg for å få en myk start, og få med deg AFC Wimbledon mot Liverpool i FA-cupen klokka 20:55. Et oppgjør med mye historie, og en perfekt start på det nye arbeidsåret.

 

Takk for det gamle

 Da er det bare å glede seg! Hvis du har andre tips til sniktitting, eller vet om flere kamper man bare MÅ få med seg i jula, så si fra i kommentarfeltet!

Vi i Fotballdirektoratet ønsker dere alle en god jul og et riktig godt nytt år! Balleluja!

Advertisements

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s