MLS Monday – Stabæk mot Vålerenga i MLS-finalen!

Stefan Ishizaki og Daigo Kobayashi

Stefan Ishizaki og Daigo Kobayashi

I går vant Seattle Sounders en knepen hjemmeseier over LA Galaxy. Dessverre for Seattle klarte de bare å vinne 2-1, og med 0-1 i sekken fra forrige kamp gikk Galaxy videre til finalen i MLS-cup på (den relativt nye) bortemålsregelen.

Selvsagt trist for alle oss med hjertet i Seattle, men et oppgjør mellom New England Revolution og LA Galaxy er ikke helt uten interessante ting å prate om for nordmenn.

Som vi har dekket ganske grundig før har så godt som alle klubbene i MLS en slags kobling til Norge. Så også her!

For på New England Revolution spiller japanske Daigo Kobayashi som i 2009 rakk å score åtte mål på 29 kamper for Stabæk. Av disse kan vi spesielt nevne 2-0-scoringa han hadde mot Vålerenga i Superfinalen i 2009, en kamp som til slutt endte 3-1 til bæringene.

Og for nettopp Vålerenga har jo Galaxys Stefan Ishizaki spilt. Svensken fikk kanskje bare 15 kamper for hovedstadslaget, men var til gjengjeld en del av Vålerengas gullsesong i 2005, og ble dermed med på å ende Rosenborgs berømte seiersrekke på 13 sesonger.

Det burde uansett bli et ganske fett oppgjør! Finalen går av stabelen 7. desember i Los Angeles, og kanskje får vi se Landon Donovan krone karrieren sin ved å løfte et trofé i sin aller siste kamp.

Mens vi venter kan vi kose oss med dette klippet av perlepasning fra Donovan, superheading fra Ishizaki, og ikke minst enorm redning av sveitiske Stefan Frei.

Advertisements

Leave a comment

December 1, 2014 · 5:01 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s