Kongen av Tøyen!

En spiller vi tror de fleste kjenner til, og ikke minst liker!

Norsk-gambieren, som dessuten er en vaskeekte Oslo øst-gutt, er kanskje det beste eksempelet på spillere som virkelig lever proffdrømmen. Pah Modou Kah startet sin karriere i Sagene og gikk gradene i Skeid, før han ble hentet til Vålerenga i 1998 som 18-åring (Kah var for øvrig innom Manchester United på et aldri så lite prøvespill i 2000). Etter fem år, og landslagsdebut, i Enga ble den store drømmen endelig oppfylt; han ble utenlandsproff i svenske AIK. I stedet for å kjempe og gull og grønne skoger som var planen, rykket AIK ned og drømmen om et eventyr i utlandet ble dessverre ikke helt som forventet for vår kjære Kah. Men Kah hadde storspilt i AIK og kunne dermed meldte overgang til nederlandske Roda, hvor han etablerte seg som den sympatiske, men kompromissløse bautaen vi alle husker han som fra glansdagene i Vålerenga. Litt som Vidar Riseth og Martin Andresen egentlig; noen jævler på banen, snille som lamunger utenfor. Eller, når jeg tenker meg om, stryk Andresen

Uansett, Kah ble en helt og fikk legendestatus i Roda. Men etter sju år i klubben var det slutt, og han meldte overgang til Al-Khor i Qatar.  Noen vil kanskje hevde at motivasjonen bak denne overgangen muligens bar mer preg av et ønske om godt klima og god lønn enn det sportslige. Men hey, vi dømmer ingen! I et intervju med Nettavisen sa han følgende om landslaget og hans videre klubbkarriere:

  • Jeg har ikke fått den muligheten jeg kanskje fortjente, men det er ikke så viktig. Jeg har tjent mine penger, og jeg skal tjene mer.

(Han uttalte også til VG på denne tiden at han tvilte på om mange norske spillere tjente bedre enn han selv. Ærlighet varer lengst, ikke bare om penger, men og når det gjelder landslaget! I en periode som ikke akkurat kan beskrives som veldig god for det norske landslaget, var Kah en bauta i nederlandsk toppserie fra 2004-2011. Til tross for dette endte han altså opp med alt for få landslagskamper(10)… Noen bør gå i seg selv her, *kremtDrilloogHareidekremt*)

Men i 2011 ble det altså Qatar. Der var han også innom Qatar SC(Hvem kaller opp en klubb etter landet den spiller i??). Forøvrig ordnet lånet fra Al-Khor til Qatar SC seg kjapt og enkelt for alle parter, til VG sa han nemlig dette om overgangen:

  • Da Al-Khor ble enige med Qatar SC om å få låne meg, passet det fint. De trengte litt hjelp i forsvaret etter en litt dårlig seriestart og holder til fem minutter fra der jeg bor. Sjeikene i de to klubbene kjenner hverandre godt.

Noe så sjeldent som en praktisk overgang i fotball der altså.

Året etter fortsatte Kah sin karriere i Midtøsten, og meldte overgang til Al-Wehda i Sudi-Arabia. Etter det som trolig var et par lukrative år preget av mye sol og sand, dukket tømmerhoggerne Portland Timbers opp. Med andre ord; nok en mulighet for et utenlands-eventyr for Kah! I skrivende stund herjer Kah i midtforsvaret til Timbers, der han tok over plassen til Mikäel Silvestre. Timbers og deres spesielle feiring av mål og clean sheets kan du forresten lese mer om her. Det anbefales!

Jeg nekter å tro at Timbers-fansen merket noe endring i kvalitet på overgangen fra Silvestre til selveste Pah Modou Kah. Silvestre har forresten valgt å prøve lykken i Indian Super League, noe jeg/vi håper bautaen fra Oslo øst også gjør før han legger opp(Han kan gjerne bli tatt ut til landslaget igjen også Høgmo, helt sikker på at han fortsatt kan tilføre noe på banen, og ikke minst tonnevis av livserfaring.)!

Kah nr. 44 med trøya, som ALLTID, korrekt ned i shortsen.

Kah nr. 44 med trøya, som ALLTID, korrekt ned i shortsen.

 

Kah har med andre ord virkelig fått smake på hva verden har å tilby, og gjør det fortsatt. Han har skjønt det og hele Fotballdirektoratet bøyer seg i støvet for denne karen!!

 

Advertisements

2 Comments

Filed under De som greide det.

2 responses to “Kongen av Tøyen!

  1. Pingback: MLS Monday – Sesongstart | Fotballdirektoratet

  2. Pingback: På blodig alvor! | Fotballdirektoratet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s