Talepunkt for Premier League-hipstere

Før det braket løs i Brasil skrev vi her i Fotballdirektoretatet en VM-guide for hipstere. Denne ble ganske godt mottatt, og nå som verdens-mest-underholdende-liga-som-ikke-er-Tippeligaen er i gang igjen vil garantert mange nye og gamle fotballidioter oppdage alt balløya har å by på.

Det er ikke lett å være Premier League-hipster. Det enormt mange i det langstrakte land som har et forhold til ligaen, og en del av disse sitter på veldig mye kunnskap. Men som vi alltid sier her i direktoratet, ”hvis det er vanskelig å bløffe, da må du bløffe hardere”! For å hjelpe til litt på veien har vi derfor satt sammen en handy “bluffers guide” for den vordende Premier League-hipster.

 

 1. Snakk varmt om at United vil gjøre det mye bedre i år, gjerne ispedd godord om Luke Shaw og anektoder om de mer sinnsyke episodene til Louis van Gaal. Husk å presisere at du selvsagt ikke heier på United.
 2. Lær deg navnene på et par tilfeldig valgte unge spillere i Swansea, Burnley, Leicester e.l., og påstå at dette blir årets mest spennende spillere. Aller best blir det når du kan kombinere lag folk ikke bryr seg om med unge spillere som nesten garantert ikke får spilletid. Eksempel: “Jeg skjønner ikke hvorfor Julian Speroni og Wayne Hennesy anses som de soleklare keeperne i Crystal Palace når de har et mye bedre alternativ i Chris Kettings!”
 3. Snakk mye om Championship (men ikke Cardiff. Altså, det er lov å snakke om Cardiff, men husk at du konsekvent må omtale dem som The Bluebirds, og det eneste akseptable temaet er klaging over at det er så mange som “heier” på dem etter at Solskjær & co kom inn).
 4. Husk: Jo bedre akademi, jo bedre lag. Du liker ikke Southampton for førstelleveren deres, du liker dem for førsteelleveren de kommer til å ha i 2018. (Da er det ingen som husker hva du har sagt uansett)
 5. Du hater jo åpenbart kjøpelag, men unngå for ALL DEL ordet “kjøpelag”. Det er alt for mye brukt, og har nærmest blitt en vits. Enklere er det å pugge overgangssummer og sammenligne. “Sykt skuffende at City bare klarer å putte fire mot Leicester når de har en offensiv midtbanespiller som kostet 5.6 ganger mer enn hele Leicesters bakre firer pluss keeper.”
 6. Det er selvsagt spennende med nyopprykkede lag, men Leicester og QPR har alt for mye penger (se over). Du er mest spent på Burnley.
 7. Gamle stadionnavn er tingen. Etihad? Hah! Det heter selvsagt City of Manchester Stadium. Du bør konsekvent omtale Arsenals hjemmebane som Ashburton Grove, og se nedlatende på alle som ikke veit at dette er Emirates’ gamle navn. Lat også gjerne som at du “glipper” og snakk om neste Arsenal-kamp på Highbury.
 8. Hvem bryr seg om Ole Gunnar Solskjær, Brede Hangeland eller Henning Berg? Du mimrer helst om de mindre kjente norske PL-heltene. Namedrop Gunnar Halle, Pål Lydersen og John Olav Hjelde så ofte som mulig!
 9. Husk: ALLE fikk med seg hva som skjedde i VM, så din jobb er å insistere på at alle inntrykkene derfra er misforståtte. Ospina er en elendig erstatter for Fabianski, Sanchez kunne ikke funnet cornerflagget om det så var trykket opp i nesa hans, Schürrle bør aldri få spille fra start i Chelsea, og Enner Valencia kommer til å bli en kjempeskuffelse i West Ham (Oops, den siste der kan faktisk slå til). Ta deg gjerne tid til å fnyse av prislappene til James Rodriguez og Toni Kroos også, det er viktig å fremstå internasjonal.
 10. Paradoksalt nok er den elendige innsatsen til Spania i VM en god unnskyldning til å digge spanske spillere igjen. Cesc og Costa kommer til å briljere i Chelsea!
 11. Press på for at vennegjengen skal se Hull-Burnley i stedet for United-City, fordi det er en UTROLIG mye mer spennende kamp.
 12. Du er helt over Courtois nå. “Joa, han er god han, men de hadde fått mye mer ut av å gi Cech en sesong eller to til”
 13. Det er kun ett derby som gjelder for deg, og det spilles ikke i Manchester eller Liverpool. Nei, det er Tyne-wear derbyet mellom Newcastle og Sunderland som virkelig setter sinnet i kok. (Her kan man også ta seg tid til å greie ut om “Rosenes krig”, det gamle derbyet mellom Leeds og Manchester United. Aller elsker Leeds-mimring.)
 14. Det er garantert minst en i vennegjengen din som ikke har fått med seg hvordan man uttaler Leicester ennå! Se ditt snitt til å rette på vedkommende før noen andre gjør det!
 15. For mange av vennene dine vil Luis Suarez være den spilleren det blir vanskeligst å erstatte i årets Premier League. Men du vet selvsagt bedre. ‘Pools tap av den ganske målfarlige urugayaneren er ingen ting mot Sunderlands salg av Craig Gardner! På tross av at han bare scora 2 mål forrige sesong og bara starta 7 kamper, var han svært avgjørende for lagdynamikken, og vil være langt mer uerstattelig enn Suarez.
 16. Det aller vanskeligste for en Premier League-hipster kan være å velge laget man heier på. Noen har holdt med et lag fra barnsben av, og man må for guds skyld ikke skifte lag, selv om man kanskje heier på noe så mainstream som Manchester United eller Liverpool. De beste er å enten snakke om hvordan laget har “mistet sin sjel”, eller å sammenligne med andre klubber i ligaen som bruker tilsvarende mye penger.

Dette er selvsagt ikke noe mer enn et utgangspunkt for å bli en vellykket Premier League-hipster. Har du noen egne tips du vil dele, ikke nøl med å gi lyd fra deg i kommentarfeltet!

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

August 22, 2014 · 5:16 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s