10 dager igjen – 10 spillere vi gleder oss til å se i England!

PL

Nå nærmer det seg med stormskritt! Det er faktisk bare TI DAGER til Premier League sparker igang! Dette må feires, og i dette tilfellet feirer vi ved å se på noen spillere vi gleder oss til eller er spente på å få se i England. Vi veit at overgangsvinduet langt fra er lukket, men det er mer enn nok å ta av her! Stakkars Cesc Fàbregas fikk jo ikke plass engang. Vi beklager, Cesc, men du får prøve litt hardere til neste gang.

Her er uansett noen veldig spennende spillere:

Ander Herrera 

Hentet til Manchester United fra Athletic Bilbao for ca 360 millioner kroner. Herrera var helt enorm for Manchester United i treningskampturneringen med den noe svulstige tittelen “International Champions Cup” i USA i sommer, og hvis han kan varte opp med opptredener slik den han leverte da han nesten egenhendig plukket fra hverandre LA Galaxy blir det mye moro i vente på Old Trafford.

Enner Valencia 

I forkant av VM var nok Enner Valencia bare “den andre Valencia” for mange. Men i løpet av mesterskapet klarte han så til de grader å skape seg et eget navn. Tre mål på tre kamper er ingen dårlig statistikk i et VM! Ryktene begynte å gå om at både Tottenham, Everton, Newcastle, Sevilla og AC Milan var ute etter den nye ecuadorianske yndlingen. Men til slutt ble det West Ham som trakk det lengste strået. Vi gleder oss til å se om Enner kan gi sin navnebror konkurranse som Ecuadors største Premier League-stjerne!

Alexis Sanchez 

alexis 1

For alle som har fulgt spansk fotball det siste året, er Alexis et velkjent navn. Etter en noe skuffende sesong året før, leverte han forrige sesong 19 mål og 10 assists på de 27 kampene han spilte for Barcelona. Han var også en viktig brikke i Chiles VM-lag, og til sammen har han imponert nok til å få selveste Wenger til å åpne lommeboka. Tanken på å se Alexis og Walcott sprinte nedover hver sin kant i årets Premier League er nok til å gjøre en hver småtreig forsvarsspiller svimmel. Vi får bare håpe han legger den irriterende vanen med å dra shortsen langt opp på låret igjen i Spania.

Siem de Jong

Det hender jo at storscorere fra Eredivisie i Nederland ikke akkurat imponerer når de tar steget opp til Premier League, men en viss Luis Suarez har jo også vist at det kan gå veldig veldig bra. Vi sier ikke at de Jong er en ny Suarez, men 57 mål på 168 kamper i Nederland er temmelig respektabelt. 25-åringen gikk glipp av VM i Brasil på grunn av en kollapset lunge, men hvis han har funnet formen igjen kan han være akkurat det Newcastle trenger etter en svært trist slutt på fjorårets sesong.

Diego Costa

Få menn var mer kontroversielle i fjorårets La Liga enn Diego “Beist” Costa. Med 27 mål på 34 kamper for de spanske seriemesterne, samt en generell røff og provoserende spillestil var det uungåelig at han ble elsket og hatet med omtrent like stor entusiasme. Mange vil kanskje påstå at han dermed er en perfekt spiller for Mourinho. Forventningene var store før VM, men Costa klarte i likhet med sine nye landsmenn ikke å overbevise. Det gjenstår å se om Costa virkelig er svaret på Mourinhos “spissproblem”, eller om fjorårets sesong var et blaff.

mourinho

Mourinho etter å ha signa Diego Costa

Emre Can 

En utrolig spennende spiller som blant annet har blitt sammenlignet med Bastian Schweinsteiger. Can kan (hehe) bidra både offensivt og defensivt, og det er alltid gøy når det satses på unge stortalenter. Liverpool har ingrediensene til en svært sterk midtbane i år, og hvis alt klaffer håper vi å se mange store stjerner få samme behandling fra Can som Mario Balloteli fikk i Internation Champions Cup i sommer.

Emanuel Rivière

Ikke en, men TO offensive Newcastle-spillere er det altså på lista vår. Imponerende takter fra en klubb som ikke akkurat har vært kjent for være aggressive på (kjøpedelen av) overgangsmarkedet i de siste årene. Rivière kommer fra Martinique, og har en finfin karriere i Frankrike bak seg, til tross for en relativt ung alder. Han har allerede rukket noen nettkjenninger i treningskamper for The Magpies, og vi kan vel alle være enige om at Newcastle i det siste ikke akkurat har vært bortskjemt på hissige målscorere.

Bojan Krkic 

bojan 2

Bojan og Muniesa, gjenforent i Stoke

Bojan Krkic var en gang et av Barcelonas største talenter, med smått vanvittige 900 mål på Barcelonas ungdomslag. Da han 17 år gammel fikk sin La Liga debut ble han Barcas yngste La Liga-debutant noen sinne (den forrige innehaveren av rekorden var den ikke ukjente Lionel Messi). Senere samme sesong ble han også historiens yngste målscoreren for Barcas A-lag. Derfra gikk det på en måte nedover. Etter ganske middelmådige opphold i Roma, AC Milan og Ajax har han nå satt kursen for Stoke. Spansk teknikk og Stoke kan kanskje virke som en dårlig match, men Bojan står med tre mål på tre kamper så langt i preseason. Kanskje har 23-åringen fortsatt en del magi igjen.

Muhamed Bešić 

Alle som satt oppe til klokka to om natta for å se Bosnia mot Argentina i gruppespillet i VM var vitne til hvordan unge Bešić i stor grad nøytraliserte Lionel Messi. Evnen til å henge som erteris på verdens beste spiller er av en eller annen grunn en god egenskap å ha for en defensiv midtbanespiller, så Muhamads bidrag til Evertonforsvaret blir nok betydelig. Og siden folk som Seamus Coleman, Leighton Baines, Tim Howard og Sylvain Distin allerede er på jobb kan Goodison Park bli et vrient sted å lage målfest i år.

Brede Hangeland

Brede-Hangeland-Fulham_2996697

Jada, vi veit at Brede spilte i Premier League i fjor også. Men med mindre det slippes en liten bombe på overgangsmarkedet i løpet av den neste måneden blir Norges Stauteste Viking faktisk Norges Eneste Representant i verdens morsomste liga. Direktoratet har jo også en velkjent soft-spot for Crystal Palace, så dersom Hangeland klarer å finne formen burde denne sesongen bli gledelig!

Dette er altså de spillerne vi gleder oss mest til å se i årets Premier League. Enig? Uenig? Gi oss dine favorittsigneringer i kommentarfeltet!

Advertisements

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s