35 dager til VM – 35 spillere vi gleder oss til å følge!

Skjermbilde 2014-05-07 kl. 21.47.26I dag er det 35 dager til VM! Vi varmer opp med en liste over 35 spillere vi – av ulike grunner – gleder oss til å se i årets VM.

 1. Neymar da Silva Santos Júnior
  Allerede som 19-åring blei han kåra til årets spiller i Sør-Amerika, og han fulgte opp med å bli Confederation Cups beste spiller. Kan Brasils nummer ti også føre laget til VM-seier på hjemmebane? Kan han bli VMs toppscorer? Kommer han til å spise  bananer i åpningskampen? Og hva slags frisyre vil han ha? Så mange spørsmål. Vi gleder oss til svarene!
 2. Thiago Emiliano da Silva
  Brasils kaptein, pretty boy og forsvarskjempe er en av verdens beste midtstoppere. Kan han lede laget til suksess, eller kommer han til å ta med seg sin nye uvane med å score selvmål inn i VM?
 3. Maicon Douglas Sisenando
  Mannen som ga oss Heggelunds nå legendariske “Heia fotball!”-utbrudd. Vi håper på flere “Heia Fotball!”-øyeblikk i VM.
 4. Shinji Kagawa
  Etter all sutringa om “Free Shinji” gleder vi oss til å endelig få se ham spille! Er han så god som alle skal ha det til? Eller er det en grunn til at han stort sett har blitt henvist til benken i et United-lag som ikke akkurat har spilt fletta av oss denne sesongen?
 5. Gianluigi “Gigi” Buffon
  Fotballdirektoratets medlemmer heier på henholdsvis AS Roma og AC Milan. Det setter oss i den kjipe situasjonen at vi sjeldent kan se Gigis prestasjoner uten en viss bismak. Men i VM kan vi endelig kan få nyte Gigi i all hans fullkommenhet. Og siden dette sannsynligvis blir Buffons siste VM, regner vi med at han drar fram noen ekstra spektakulære redninger.
 6. Andre Pirlo
  Fordi – Andrea Pirlo!
 7. Mario Balotelli
  Blir det grining? Fyrverkeri? Posering i bar overkropp? Mål fra 30 meter? Why always me? Straffebom? Kasting av dart-piler? Tankeløse røde kort?  Vi veit ikke. Det eneste vi veit er at Mario kommer til å underholde oss. Enten på bana, av bana eller begge deler.
 8. Diego Gerardo Calvo Fonseca
  Eller Diego Calvo som Vålerengafansen kjenner ham som. Å ha VM-aktuelle spillere er kanskje ikke hverdagskost for Vålerenga Fotball, men jammen meg har ikke Diego Costa spilt seg inn på det kostarikanske landslaget. Vi heier på Diego, og håper han får sjansen til å representere Vålerenga i VM!
 9. Ángel Fabián di María Hernández
  Når Di Maria er i form, er han magisk god. Selv om han ser ut som selve illustrasjonsbildet for ordet “spjæling”, bor det uvante krefter i Real Madrids engel. Om han fortsatt er i form under VM, kan han være med på å løfte Argentina helt til topps.
 10. Sergio Leonel “Kun” Agüero Del Castillo
 11. Gonzalo Gerardo Higuaín
 12. Lionel Andrés Messi
  For en angrepsrekke Argentina kan mønstre til VM! Denne trioen har potensiale til å putte minst fem mål i hver kamp for Argentina. Sammen har de så langt denne sesongen bøtta inn 62 deilige mål i sine respektive ligaer. Om de virkelig finner tonen under VM, er det kun Argentinas defensive svakheter som kan ødelegge for supertrioen. Og tenk så trivelig det blir for Messi å endelig få spille sammen med bromance Agüero og tidligere Clasico-rival Higuain!
 13. Thibaut Nicolas Marc Courtois
  FOR EN SESONG unggutten har hatt! Det er vel ingen brannfakkel å påstå at han er en av grunnene til Atleticos Madrid suksess denne sesongen. Kanskje kan han befeste sin posisjon som neste generasjons beste keeper i løpet av VM. Det store spørsmålet er imidlertid om han og De Bruyne klarer å holde fred under VM. De har tidligere nekta å spille på samme lag fordi Courtois røyk på en liten smell med De Bruynes eks-kjæreste, men har foreløpig klart å begrave stridsøksa. Vi får bare håpe at de ikke blir hypp på samme dama mens de er i Brasil.
 14. Romelu Menama Lukaku
  En av de spillerne vi er mest spent på i årets VM. Fordi ingen av oss er Evertonsupportere, ser vi stort sett Lukaku i YouTube-klipp av typen “Lukaku AWESOME Skills & Goals – New Drogba”, samt nyhetsklipp fra Evertonseiere. Og basert på det virker han helt vilt god. Men kan han klare å leve opp til sitt ryktet? Er han virkelig den nye Drogba? Bør han få en fast plass på et Chelsea-lag som i følge Mourinho mangler spisser? Kanskje VM kan gi oss svaret.
 15. Manuel Peter Neuer
  Ikke bare er han en av verdens beste keepere og Oliver Kahns arvtaker. Den høyreiste tyskeren har også andre talenter. I 2011 deltok han i den tyske utgaven av Vil du bli millionær, og dro i land 500 000 euro. Som han selvsagt ga til veldedighet: http://www.theguardian.com/football/2012/may/18/bayern-munich-goalkeeper-millionaire. To år seinere prøvde han seg som skuespiller, og hadde en av stemmene i den tyskdubba versjonen av Monsters University. Vi håper han bruker VM til å gi oss fantastiske redninger, minst en opptreden i brasiliansk gameshow, samt spille inn en ny filmrolle.
 16. Marco Reus
  Det er ingen hemmelighet at vi har en soft spot for Jürgen Klopps menn. Vi gleder oss til å se Marco Reus i fri utfoldelse i Brasil, gjerne sammen med sin gamle lagkamerat Mario Götze.
 17. Radamel Falcao García Zárate
  Vi krysser alt vi har av fingre og tær for at Falcao blir klar til VM. Falcao fortjener VM, og VM fortjener Falcao. Om han blir frisk i tide, håper vi å se ham lede Colombia til nye høyder!
 18. Asmir Begović
  Vår andrekeeper på Team Jugoslavia har gjort seg bemerka både ved å gjøre gode redninger og ved å score mål fra egen 16-meter. Kan fort ende opp med å bli en av VMs keeperhelter.
 19. Miralem Pjanić
  Pjanić vokste opp i Luxemburg, men fikk til slutt lov til å spille for sitt fødeland Bosnia og Herzegovina. Heldigvis for både Miralem, Bosnia og oss, som får lov til å nyte synet av denne herlige playmakeren i Brasil.  
 20. Xavier “Xavi” Hernández i Creus
  Xavi har allerede annonsert at dette sannsynligvis blir hans siste VM. Xavi har tre gull på sine tre siste mesterskap. Kan han klare det utrolige, å ta en fjerde seier på rappen? Det er ingen tvil om at muligheten er der. Xavi har vært en av sin generasjons beste midtbanespillere, og det er med et snev av ærefrykt vi ser fram til å følge ham gjennom et siste VM.
 21. Andrés Iniesta Luján
  Når Iniesta har dagen, er det få som er vakrere å se spille. Det har blitt sagt at Iniesta er den spilleren som ville sett mest naturlig ut hvis han spilte i smoking. I forrige VM scora han målet som ga Spania deres første VM-gull, og ble dermed ansvarlig for å ha sendt en hel nasjon inn i kollektiv lykkerus (og sannsynligvis annen rus… ). Kan han gjøre det igjen? Ikke umulig.
 22. Thiago Alcântara do Nascimento
  Kan kongen av U21-EM også bli kongen av VM? Ligger VM-triumf i genene hans, i og med at hans far var med på å vinne VM for Brasil i 1994? Vi gleder oss til å få svaret!
 23. Arturo Erasmo Vidal Pardo
  I liket med Falcao, kjemper Vidal en kamp mot klokka for å rekke VM. Vi håper han rekker det, for makan til spiller skal du lete lenge etter! Han har vært sentral i Juventus’ suksess de siste årene, og er en spiller som potensielt kan gjøre Chile til årets overraskelse i VM. Vi satser på at Vidal er klar når VM sparkes i gang, og at han innen den tid har lagt av seg både den teite frisyra og fjortisfeiring av mål.
 24. Gnégnéri Yaya Touré
  Yaya Touré har vært god lenge. Men i år har han vært best. Sympatisk, men knallhard. 19 mål så langt i årets Premier League. Og i tillegg en engasjert mann som blant anna er med i FNs kampanje for å redde elefanter. Tommel opp for Yaya, vi ønsker deg et strålende VM!
 25. Adambathia Larsen Kwarasey
  I liket med Vålerenga, er nok ikke VM hverdagskost for Strømsgodsets spillere. Men Kwarasay var smart nok til å velge Ghana framfor Norge, og slikt blir det VM av! Vi gleder oss av å ha med en spiller med norsk pass i VM, og håper han ikke gjør skam på Tippeligaen. I 2012 blei han trukket fram som en potensiell legende for Ghana, og vi håper spådommene slår til i Brasil!
 26. Paul Labile Pogba
  Det måtte et lagbytte til for at Pogba skulle få sitt gjennombrudd, men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves. Den unge franskmannen har briljert i Serie A, og vi har følelsen av at dette bare er begynnelsen. Det blir spennende å se om han også kan briljere i VM, og om han kan gjøre Unitedsupporterne enda bitrere.
 27. Raphaël Varane
  Varane blei genierklært over natta da han i en kamp mot Barcelona klarte å holde Messi i sjakk stort sett hele kampen igjennom. Mange meiner han kan bli en av fotballens beste forsvarsspillere. Det gjenstår å se om han lever opp til hypen i VM.
 28. Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro
  Ronaldo har vært irriterende god denne sesongen. Han drar til VM med et enormt forventningspress og som Portugals ubestridte ledestjerne. Det store spørsmålet er om han klarer å være like god når han ikke lenger er omgitt av medspillere i verdensklasse. Kan han klare å bære Portugal alene? Vi venter i spenning!
 29. Luka Modrić
  Modrić blei pekt ut som kaptein på vårt Team Jugoslavia. For på tross av den beskjedne framtoningen, er han en aldeles fantastisk spiller. Vi tror Kroatia kan bite godt fra seg mot både Brasil, Kamerun og Mexico, og en av hovedgrunnene til det er Luka Modrić.
 30. Dejan Lovren
  Vi var kanskje en smule store i kjeften da vi valgte unge Lovren foran Ivanović i vårt jugoslaviske landslag. Derfor er vi ekstremt spente på om han klarer å forsvare plassen sin under VM, eller om vi må bite i det sure eplet og innrømme at vi tok feil.
 31. Diego Forlán Corazzo
  Under forrige VM blei Forlán kåra til turneringas beste spiller. Siden den gang har det på en måte gått nedover. Etter en skuffende sesong i Inter Milan prøvde han seg i en annen klubb med ca samme navn, brasialianske Internacional, før han rota seg bort i japansk fotball. Han har forsvunnet fra fotballens spotlight, men kanskje kan vi få se glimt av den gamle storheten under VM. Det er lov å drømme.
 32. Daniel Andre Sturridge
  På tross av noen grove feilskjær i de siste rundene er det ingen tvil om at Liverpool har hatt en formidabel sesong. Og en av grunnene til det heter Daniel Sturridge. 21 mål på 28 kamper er ingen dårlig statistikk. Kanskje vil han også danse seg gjennom VM med den allerede berømte Sturrigde-feiringa.
 33. Luke Paul Hoare Shaw
  Ok da, det er kanskje urealistisk å håpe på at Luke Shaw får bli med Three Lions til VM. Men 18-åringen har vært fast inventar i et Southampton-forsvaret hele sesongen, og Southampton har prestert over all forventing. England flommer ikke over av glitrende venstrebacker for tida, så vi våger å drømme om at Shaw får bli med til Brasil.
 34. Adnan Januzaj
  På tross av at han bare er 19 år, er lille Adnan allerede en ettertrakta kar. Han kunne velge og vrake mellom Belgia, Albania, Tyrkia, Serbia, Kosovo og England. Nå har han bestemt seg for at det er fødelandet Belgia som trekker det lengste strået, og titusenvis av engelskmenn gråter sine bitre tårer. Vi håper at Marc Wilmots belønner valget med en plass i VM-troppen. I en ellers dyster sesong har Januzaj vært et av Uniteds få lyspunkt, og vi drømmer om at han også skal lyse opp VM. Og at de har Nando’s i Brasil.
 35. Son Heung-Min
  Ryktene skal ha det til at Leverkusens Sør-Koreaner er ordentlig god. Siden vi ikke ser overvettes mye tysk fotball, veit vi ikke om ryktene stemmer. Men vi gleder oss til å få fasit!

Dette er altså de spillerne vi gleder oss til å se. Er du enig? Har du andre spillere vi bør følge med på? Gi oss tips i kommentarfeltet!

Advertisements

2 Comments

Filed under Uncategorized

2 responses to “35 dager til VM – 35 spillere vi gleder oss til å følge!

 1. Mathias

  Demonymet er «costaricansk» eller «kostarikansk»!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s