Out with the old – in with the new?

Det er ingen hemmelighet at vi her i Fotballdirektoratet er fans av P3s fotballpodcast Heia Fotball. De klarer på en utmerket måte å kombinere kunnskap og underholdning, alltid ispedd et tonn med genuin fotballglede. Det er en fornøyelse å høre på, og vi kan varmt anbefale podcasten.

I de siste episodene har de begynt så smått å varme opp til VM, og ber sine gjester sette opp en ellever til VM. For eksempel har Ken (eller Torkil) presentert en Flopp-XI, og Kasper Wikestad har argumentert for hvorfor Marco Verratti er en å følge med på i VM.

Vi har latt oss inspirere, og har kommet frem til vår egen vri. Vi har nemlig tatt ut en førsteellever der ingen er eldre enn 23, og presenterer herved VMs unge håpefulle:

elleverunge2

Et rimelig solid lag, om vi får si det selv! Dette offensivt orienterte mannskapet har vi har satt opp i den supertrendy 4 – 3 – 2 – 1 formasjonen, som seg hør og bør for et lag med en samlet alder på 231 år.

I buret får Atletico-keeper Courtois råde. Tross sin unge alder er han allerede en av verdens beste keepere, og han har hatt en enormt god sesong.

Vi har satt opp et ganske allsidig forsvar, med bl.a. Southamptons Luke Shaw, som det allerede ryktes at Real Madrid snuser på, og vi kommer jo av en eller annen merkelig grunn aldri unna Milan-spillerne, og putter multikunstneren Mattia De Sciglio på andre kanten. I midtforsvaret stoler vi på at La Liga-rivalene Marc Bartra og Raphaël Varane skal legge El Clasico bak seg og finne tonen. Varane er jo en av de få stopperne i verden som har klart å stanse Lionel Messi, og det er i seg sjøl verdt en plass på laget. Bartra anses allerede å være Puyols arvtaker, til tross for at han ser mer ut som en good guy i en highscool-komedie enn en forsvarskjempe.

På midten er Eden Hazard, som ifølge Mourinho er verdens beste unge spiller, like selvskreven som Paul Pogba, 21-åringen som allerede har rukket å bli en uvurderlig del av Juventus.Vi velger å se bort fra den håpløse frisyren hans i denne omgang, og lar han utfolde seg fritt  som verdens mest offensive midtbaneanker. Med seg på laget får de U21-EMs ubestridte Konge, Thiago Alcántara. Vi satser på at han har mesterskapsseier i genene.

Ut på kantene kan Neymar og Draxler leke seg, og burde kunne gi utallige gode baller til Romelu Lukaku, som til tross for en noe hakkete sesong er en av verdens aller mest lovende spisser.

 

Men et slikt lag av jyplinger trenger motstand! Det er i motbakke det går oppover, vøtt. Derfor har vi satt sammen et drømmelag til, der alle medlemmene har fylt 3o år.

ellevergamle2

Her snakker vi lag som det lukter rutine av! Med en samlet alder på 348 år sitter det godt over hundre års fotballerfaring mer i disse gamle skrottene enn i motstanderne deres.

Laget er selvsagt organisert i den trauste, men ærverdige 4 – 4 – 2 formasjonen, og foran ringreven Iker Casillas skal Emir Spahić (som vi har hatt på et drømmelag tidligere også) og Messi-favoritt Pepe prøve å ikke bli brukt som rundingsbøyer av ivrige unge angrepsspillere. På venstrekanten av forsvaret gir vi Patrice Evra mulighet til å få en liten Moyes-pause, så vi går ut fra at han spiller gratis. Hans motstykke på høyre blir Philipp Lahm, som til tross for at han er (roughly) 135 centimeter høy er en enorm ressurs uansett hvor han befinner seg på banen.

På midtbanen får gullball-kandidat Ribéry og evigunge Andrea Pirlo boltre seg sammen med mannen som har vunnet African Player of the Year tre år på rad, nemlig Yaya Touré. For å runde av midtledded har vi dratt in Arjen Robben. Etter frisyren hans å dømme er han mer enn komfortabel med å spille på et Old Boys-lag.

For å virkelig vise at de gamle er eldst har vi 36-åringen Drogba og sølvreven sjæl på topp.

Vi tror dette er to utrolig spennende lag, og drømmer om å få se en kamp som dette en dag.

To spørsmål til leserne:

Er det noen dere savner på disse aldersbestemte lagene? Burde vi fått med Marco Verratti? Hadde Koke gjort en bedre jobb en Draxler på midtbanen? Kunne vi fått David Seaman til å gjøre comeback for en match som denne? Og har virkelig ikke spillere som Xavi og Gerrard gjort seg fortjent til en plass på gæmlislaget?

Og selvsagt, hvem hadde vunnet i dette episke slaget mellom rutine og ungdommelighet?

Advertisements

1 Comment

Filed under Uncategorized

One response to “Out with the old – in with the new?

  1. Preben Rostgaard Kise

    Får å få inn Gerrard(som burde være den første til å bi skrevet ned her) kan dere jo bare bruke han som spiss istedenfor Van Persie. Veldig sikker på at han ville klart det og, i hvert fall mye bedre enn det Van Persie har gjort i år. Da får dere beholdt 4-4-2 også!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s