Tid for opprydning

FIFA har for lengst begynt å sanksjonere ting de mener er støtende for publikum. Korneksemplet er den populære målfeiringa som innebærer å rive av seg skjorta etter et pent eller viktig mål. Vi tror nok at folk flest lever helt greit med å se menn i bar overkropp eller t-sjorter med mer eller mindre diffuse budskap, men siden det nå tydeligvis er greit å lage regler basert på hva enkelte finner støtende, meiner vi det er på tide å diskutere en rekke nye regler i fotballen. Her er våre forslag:

1. Fotballdrakter

Gerrard

Å påstå at dette er mindre støtende enn Gerrard i bar overkropp faller på sin egen urimelighet

I anledning Milans fjollete gulldrakter i tirsdagens Champions League-kamp, ser Fotballdirektoratet et behov for å klargjøre hva som godkjennes som “drakter”. Gull skal aldri, under noen omstendigheter, brukes som draktfarge. Det samme gjelder “artige mønstre”, eksemplifisert ved Liverpools bortedrakter. Barcas bortedraktdesignere bør få kollektiv forbud mot å noen gang designe fotballdrakter igjen. Med unntak av årets katalanske drakter har nesten ingen av Barcas bortedrakter de siste årene kvalifisert som “fotballdrakt”. Og selvsagt er det forbudt å endre drakfarge på hjemmedrakta. Cardiff må sporenstreks pålegges å gå tilbake til sine gamle farger. Når et lag møter opp i “drakter” som ikke møter de kravene vi kan forvente av et seriøst fotballag, skal de få utdelt hvite t-skjorter og vester i en egna farge.

2. Hår

De siste årene har vi sett ekstremt mange støtende frisyrer i fotballen, spesielt i Serie A. Vi skjønner at smak er individuelt, så vi er villig til å inngå et kompromiss med dagens fotballstjerner. Det er til nød lov til å ha enten hanekam, bleika hår eller barberte mønster. Det er derimot ikke lov til å ha alle tre på en gang. Hvis en spiller, slik som Pogba, møter opp til kamp med bleika hanekam og mønster skal det gis gult kort. Det samme gjelder kombinasjonen av rastafletter og bleika hår. Fotballdirektoratet føler seg særs støtt hver gang de ser Sagna.

Om en spiller møter opp med fletta rottehale, skal det gis direkte rødt kort.

Palacio

Palacio bør ikke vises noen nåde. Direkte rødt!

3. Flau filming

Rivaldo

Rivaldo treffes i kneet av ballen, faller om og tar seg til hodet. I skammekroken med deg!

Få ting er så støtende for oss supportere som flau filming. Voksne mannfolk som plutselig ruller mange meter i intens smerte fordi noen har pusta på dem er pute-TV på aller høyeste nivå. Det aller verste  er fotballspillere som prøver å filme på motstander kort ved å late som de har blitt slått. Det hører ikke hjemme på en fotballbane. Vi ser hva dere gjør i reprisa, og vi gremmes. Spillere bør umiddelbart straffes med skammekrok og karantene. FIFA bør også vurdere å pålegge dem å spille i drakt med påskrifta “Jeg er en skitten feiging” i sin neste kamp.

4. Sko

Vi har forståelse for at fotballspillere får lov til å velge sine egne fotballsko. Det er tross alt deres viktigste verktøy. Men noen regler må vi likevel ha. Hvis en spiller møter opp til kamp i f.eks slike fotballsko:

fotballsko

skal spilleren sporenstreks fratas skoene, og få utlevert et par slike:

fotballsko svarte

Forhåpentligvis vil spilleren da lære til neste gang.

Dette er våre viktigste nyvinninger innen FIFAs fotballreglement. Har du andre forslag? Kom med innspill!

Advertisements

5 Comments

Filed under Uncategorized

5 responses to “Tid for opprydning

  1. Pingback: For oss som ikke kan dra til La Manga | Fotballdirektoratet

  2. Et godt initiativ. Men jeg mistenker skribenten for å være litt lett på historie når det kommer til hår. Fotballspilleres frisyrer har til alle tider vært gjenstand for debatt og latterkramper: http://www.pinterest.com/sightkick/funny-football-haircuts/

    • Godt poeng. Men disse hanekamsveisene har spredd seg som ugress de siste årene, og ble derfor brukt som eksempel. Men dette er som du påpeker et problem som strekker seg langt bakover i tid.

  3. Pingback: De som greide det | Fotballdirektoratet

  4. Pingback: Disneylandslaget | Fotballdirektoratet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s